Michelin övervägde bud på Trelleborg - Di

Franska däckjätten Michelin har under en längre tid utvärderat ett bud på Trelleborg. Dock har dessa planer lagts på is tills vidare på grund av Trelleborgs starka börsutveckling och den komplicerade ägarbilden.

Det rapporterar Dagens industri med hänvisning till källor.Michelin ska både under 2022 och 2023 ha sonderat terrängen för ett bud. Under denna period ska representanter från Michelin ha besökt Sverige och Trelleborg.

Man hade också BNP Paribas involverade som rådgivare, och ambitionen var att kunna presentera ett bud kring det senaste årsskiftet.Men detta har nu stoppats tills vidare efter att Trelleborg-aktien rusat 40 procent under förra året. I år är aktien upp nära 22 procent och treårsutvecklingen summeras till drygt 83 procent.En annan anledning är att Dunkerstiftelserna är största ägare i Trelleborg med 55 procent av rösterna.

Frågan är om en försäljning av posten är förenligt med det gåvobrev och det testamente som styr stiftelserna, skriver Di.Trelleborg har avböjt att kommentera till Di, medan Michelin inte har velat bekräfta intresset.


/