ABB vinner order från Södra Cell

Kraft- och automationsbolaget ABB har vunnit en order från Södra Cell att implementera optimeringskontroll. Insatsen kommer hjälpa Södra att nå nya effektivitetsnivåer, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Implementeringen kommer att ske vid blekeriet vid Södra Cells Väröbruk och beskrivs som "nästa steg i ambitionen att driva den digitala transformationen inom pappers- och massaindustrin". Leveransen är planerad att tas i drift under våren och sommaren 2024."Vi ser fram emot att arbeta med ABB igen och vi förväntar oss samma goda samarbete och resultat som under implementeringen av de tre APC-styrningarna vid vårt systerbruk i Mönsterås.

Vi ser en styrka i att kunna dra nytta av den erfarenhet och kunskap som finns från tidigare installationer", säger Marie Boman, Södra Cells projektledare vid bruket i Värö.Leveransen kommer också att inkludera utökad funktionalitet för ABB Ability System 800xA distribuerat styrsystem (DCS) genom implementering av avancerad processtyrning (APC) för blekningsprocessen vid Södra Cells bruk i Värö.


ABB
/
/