Petter Stordalen
Därför var Petter Stordalen nära på att förlora sina barn under deras uppväxt. Bildkälla: Terje Pedersen/NTB

Petter Stordalen var nära att förlora sina barn – det hände

Petter Stordalen har gjort sig ett namn som nordens hotellkung. Nu berättar han om tiden när han höll på att förlora sina barn.
– Om jag inte inser att nu måste jag vidta åtgärder riskerar jag att förlora barnen, säger han i podcasten "Jeg skulle ønske jeg visste".


Giganten Petter Stordalen, 61, är hela nordens "hotellkung" och äger i dagsläget över 200 hotell. Men att vara hotellkung och framgångsrik affärsman medför desto mindre kvalitetstid familjen, något som var återkommande under Stordalens barns uppväxt. 

Nu öppnade han upp om tiden då han var nära på att förlora sina barn, i podcasten "Jeg skulle ønske jeg visste...".

LÄS MER: Stordalen tvingas betala mångmiljonbelopp

Petter Stordalen på sitt, då, nya hotell Draken i Göteborg år 2023. Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

LÄS MER: Märta Elander Wistén är Petter Stordalens 28 år yngre flickvän – så träffades de

Petter Stordalen har i dag tre vuxna barn

Petter Stordalens förmögenhet uppgick enligt norska Kapital till 28 miljarder norska kronor under 2022, något som bland annat Dagens Industri rapporterat om. Han är kort sagt en riktig affärsman. Men hur har det egentligen påverkat hans relationer, och inte minst relationen till sina barn?

Vid sidan av sitt framgångsrika yrkesliv var Stordalen gift med Ingrid Fuglehaug Stordalen, 60, i 17 år innan de valde att gå isär år 2003. Tillsammans har de barnen Emilie, 32, Henrik, 29 och Jakob, 27.

I dag har Petter Stordalen en relation med svenska Märta Elander Wistén, 32, som kommer från en välbärgad finansfamilj. De blev ett par under coronapandemin 2020 och numera lever de som sambos. De bor dels i en 1 200 kvadratmeter stor villa på den norska halvön Bygdøy, men även i en våning på Strandvägen i Stockholm som, enligt Expressen, är värderad till 40 miljoner kronor.

Petter Stordalen med sina barn Jakob, Henrik och Emilie år 2003. Bildkälla: Bjørn Sigurdsøn/NTB

MISSA INTE: Petter Stordalens enorma förmögenhet – bor i lyxvåning för 40 miljoner

Petter Stordalen: "Riskerar att förlora barnen"

I podcasten "Jeg skulle ønske jeg visste" berättar Petter Stordalen att skilsmässan mellan honom och Ingrid Fuglehaug Stordalen inte kom över en natt, utan något som utvecklades över tid. Han menar att det inte heller var någon dramatik, utan en evolution som gjorde att de växte isär.

Redan när barnen växte upp hade Stordalen många bollar i luften och hade fullt upp med att skapa det imperium som han idag äger. Det lämnade inte alltid så mycket tid åt kvalitetstid med barnen.

När barnen började komma upp i tonåren tog han däremot beslutet att finnas i deras liv mer.

– Jag kände så här: Om jag inte gör ett aktivt val nu, om jag inte inser att nu måste jag vidta åtgärder, då riskerar jag att förlora barnen. Alla älskar sina barn, så jag tänkte att jag inte vill mista dem, jag ska försöka vara där, säger han i podden.

I dag verkar Petter ha en bättre relation med sina tre barn. År 2018 skrev Petter över sitt bolag Strawberry Holdings AS på sina tre barn, något som DI rapporterade om vid tillfället. Bolaget var vid tidpunkten värt 26 miljarder kronor. Petter behöll däremot 0,01 procent av bolaget.

LÄS MER:

Allt du vill veta om Petter Stordalens dotter Emilie Stordalen

Hit flyttar Gunhild Stordalen – fick våning av Petter för 29 miljoner

Gunhild avslöjar sanningen bakom skilsmässan från Petter Stordalen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!