Nemo i den svenska Pampas-kreationen på lördagskvällen.
Nemo i den svenska Pampas-kreationen på lördagskvällen. - Foto: Jessica Gow/TT

Malmödesigner bakom vinnarens scenkläder

Schweiziska Nemo vann Eurovision Song Contest – i kläder som Malmödesignern Linnea Samia Khalil skapat.


Hon berättar för Sydsvenskan att hon blev kontaktad av artistens delegation så sent som kvällen innan Eurovision-veckan skulle inledas.

— Det slutade med att Nemo testade en jacka som vi tidigare haft för uthyrning, som vi sedan modifierade för att den skulle passa. Vi har jobbat dygnet runt för att få allt klart för tävlingen, säger Linnea Samia Khalil till tidningen.

Hon öppnade sin klädateljé och butik Pampas 2021 och har flera välkända kunder. Bland annat har EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke flera gånger burit Pampas-kläder och i år syntes en av Pampas-kreationerna även på Oscarsgalan.

Linnea Samia Khalil har varit nervös att något ska fallera.

— Under Nemos kjol är det ett par shorts där vi sytt på fickor för att kunna hålla sändare och mottagare till in-ear-hörlurarna, och de får ju inte ramla ut. Samtidigt är det mycket hoppande i Nemos nummer, så efter genrepet var jag tvungen att springa till en butik och köpa kardborrband för att säkra upp så att inget skulle ramla ut, säger hon.

Även koreografin i vinnarbidraget hade blågul koppling, då numret där Nemo vägde på en stor balansbräda, koreograferades av svenske Fredrik "Benke" Rydman.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!