Tre personer skadades när golvet lossnade på en balkong i Ulricehamn.
Tre personer skadades när golvet lossnade på en balkong i Ulricehamn. - Foto: Foto: Mattias Landström

Balkong rasade – fastighetsägaren svär sig fri

Tre äldre kvinnor vårdas på sjukhus, varav två med allvarliga skador, sedan golvet på en balkong lossnat i Ulricehamn på lördagen. Fastighetsägaren tror inte att någon anställd kan bli misstänkt för brott.


En av kvinnorna som ligger på sjukhus berättar för Aftonbladet att de tre vännerna tog ett glas bubbel på balkongen och skulle titta på Eurovision när golvet plötsligt försvann under deras fötter och de föll mot marken.

— Det knakar inte och det var ingenting konstigt och plötsligt öppnar allting sig. Plötsligt befann vi oss på betongen mellan glassplitter, säger kvinnan till tidningen.

Det är fortfarande oklart vad som ligger bakom olyckan, men polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Johan Strömberg, vd hos husvärden Ås Härads Fastigheter, säger till P4 Sjuhärad att ordinarie underhåll och kontroller inte antytt att något kunde ske.

Han tror inte att någon anställd kan bli misstänkt för brott.

— Det är i så fall ett konstruktionsfel. Jag kan inte se att det är någon person som är direkt ansvarig för att balkongen ger vika nu.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!