Polisen i Göteborg har gripit flera personer med misstänkt koppling till grov organiserad brottslighet. Arkivbild.
Polisen i Göteborg har gripit flera personer med misstänkt koppling till grov organiserad brottslighet. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Flera gripna i stor polisinsats i Göteborg

Polisen har genomfört en stor insats mot den organiserade brottsligheten i Göteborgsområdet. Flera personer är misstänkta för brott efter insatsen, där närmare 20 personer hämtades in till förhör. Vapen, narkotika, mobiltelefoner och en stor summa kontanter har tagits i beslag.


Tillslaget beskrivs som ett av de större koordinerade tillslagen på senare tid i region Väst. Personal från Åklagarmyndigheten och hundratals poliser, bland annat insatsstyrkan, it-forensiker, bombskyddet och hundförare, har jobbat med insatsen som vid lunchtid på tisdagen fortfarande pågick.

— Vi har fått ett bra utfall på tillslaget. Men vi behöver utvärdera det, det pågår fortfarande husrannsakningar, och vi har en hel del beslag som behöver analyseras, säger Robert Karlsson, biträdande regionpolischef i Väst.

Mellan 15 och 20 personer är tagna till förhör, omkring 20 husrannsakningar har skett, nya brottsutredningar har startats och vapen, narkotika, pengar och teknisk utrustning har tagits i beslag.

— Jag är väldigt nöjd med det arbete som har utförts av vår personal men också av Åklagarmyndigheten, att det där biter i den grova organiserade brottsligheten och att vi är offensiva och modiga, säger Robert Karlsson.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!