Srdjan Hrstic gjorde Häckens 2-0-mål.
Srdjan Hrstic gjorde Häckens 2-0-mål. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Häcken möblerade om – och krossade Sirius

Häckentränaren Pål-Arne "Paco" Johansen möblerade om i startelvan inför bortamatchen mot Sirius. Det lönade sig dubbelt upp: Jag var sjuk under en vecka så det var kul att vara tillbaka och skönt med vinst, säger Häckens succényförvärv Julius Lindberg efter 3–0 mot Sirius.


Häcken har en lång skadelista men av det märktes inget under lördagens överlägsna bortaseger på Studenternas.

24-årige Julius Lindberg var ersättare senast. Nu var han tillbaka i startelvan och skickade efter sex minuter in 1–0 för Häcken via en Siriusspelare.

Lindberg öste, mestadels som "åtta" och "nia", in poäng för Gais i superettan förra året och blev där utsedd till årets spelare. Men att han nu får spela högerback under sin första säsong i allsvenskan med Häcken är ändå inte så märkligt säger "Paco" Johansen till TT.

— Han har ett fantastiskt driv med bollen. På slutet dribblade han ju in halva Sirius i en telefonkiosk, säger Häckentränaren med ett uppskattande leende och fortsätter:

— Men Julius är framför allt bra på att ta bollen framåt och visade mycket av det nu. Han har en del att lära sig defensivt men har i det stora hela varit väldig bra som högerback.

"Roligt med fotboll"

Och Lindberg, som är glad var han än sätts på planen, konstaterar med ett skratt:

— Bara jag får vara på planen så spelar det ingen roll i vilken position. Det är mest bara roligt med fotboll och det stämmer ju att i dag hängde Sirius inte med. Jag fick bollen och drev den nästan hela vägen till deras straffområde. Sedan styrdes den in lite skönt, säger 24-åringen till TT.

Häckens andra mål för kvällen gjordes av 20-årige anfallaren Srdjan Hrstic i den 17:e minuten.

Serben har under säsongsinledningen bytts in i tre allsvenska matcher och gjorde i förra omgången Häckens enda mål i förlusten mot IFK Norrköping.

Mot Sirius gjorde Hrstic sin första allsvenska match i startelvan för säsongen och bjöd på ett klassmål när han avslutade en lång och vacker kombination av gästerna med att behärskat bredsida in 2–0.

— Att Srdjan gjorde så bra ifrån sig var verkligen glädjande. Jag hade en bra känsla om honom, inför matchen, eftersom han gjorde en så bra match senast. Den känslan svarade han upp mot. Srdjan har varit tålmodig, nu fick han betalt för det också, säger Häckentränaren.

Efterlyste stolthet

Hisingslaget hann med ett tredje mål före paus också, i anslutning till en hörna i 27:e minuten där Zeidane Inoussa var sist på bollen efter en rörig situation och där Häckens lagkapten Simon Gustafson dessutom träffade ribban ett par sekunder före målet.

Siriustränaren Christer Mattiasson konstaterade efter första halvlek att Häcken "är överallt och vi är ingenstans" och efterlyste mod och stolthet i sitt lag.

Visst spelade Sirius upp sig något efter paus men Häcken hade det mesta av spelet även i andra halvlek. I 58:e minuten hade Häckenförsvararen Even Hovland en boll inne, men mål blev det inte eftersom det var blåst för frispark precis innan.

Häcken har nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher och avancerade efter lördagens seger upp till andraplatsen i tabellen.

För Sirius går det tyngre. Detta var Uppsalalagets femte raka match utan vinst. Det var dessutom Uppsalalagets fjärde match utan mål framåt under samma tid.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!