Sveriges lagkapten Erik Karlsson var nöjd efter premiärsegern i VM mot USA.
Sveriges lagkapten Erik Karlsson var nöjd efter premiärsegern i VM mot USA. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Karlsson hyllade publikstödet: "Jätteroligt"

Erik Karlsson fick bilda ett drömbackpar i Tre Kronor med sin gode vän Victor Hedman. Efter premiärsegern mot USA i VM njöt NHL-stjärnan av det blågula stödet på läktarna i tjeckiska Ostrava. Hoppas att det kan bli fulla läktare varje match, säger Pittsburghstjärnan efter 5–2-segern.


Tampa Bays backjätte Victor Hedman satte Sveriges 4–2-mål i tom kasse när USA tagit ut sin målvakt i jakten på en kvittering. Kort senare satte Joel Eriksson Ek sitt andra mål för kvällen och fastställde Tre Kronors premiärseger till 5–2.

— Helt okej ändå, tycker jag. Sedan var det ju inte perfekt, men jag tycker att på det stora hela var det en bra första match. Det är ju ett bra lag också, säger Tre Kronors lagkapten Erik Karlsson.

— I tredje fick de bra tryck och vi stod kanske lite för mycket på hälarna, men det är lätt att det blir så i en sådan här match. Då har vi något att jobba på, fortsätter han.

Två stjärnfyllda lag

Förbundskapten Sam Hallam valde att sätta Karlsson och Hedman i Tre Kronors första backpar – 33-åringarna som är goda vänner sedan ungdomsåren.

— Det är ju inte så svårt, säger Karlsson när han får frågan om hur det är att spela med Hedman.

— Det är lite grejer hit och dit, det är svårt med tajming ibland och lite större rink. Lite smågrejer, men det kommer man nog in i snabbt.

Det var två av VM:s mest stjärnfyllda lag, åtminstone på papperet, som möttes direkt i premiären.

— Det var skönt att vi kunde spela mot ett bra lag direkt och få känna på det. Nu vet man vad som funkar bra och vad som inte funkar lika bra, säger Erik Karlsson.

"Jätteroligt"

Pittsburghbacken hade en istid på hela 15.59 minuter under de två första perioderna. I den sista akten blev det endast tre minuter på isen för Karlsson.

— Så är det ibland. Det kändes bra ändå, säger Karlsson.

Han hyllade även det blågula stödet på läktaren.

— Det är jätteroligt att de kommer ner till Ostrava. Det tar vi jättegärna. Hoppas att det kan bli fulla läktare varje match.

Närmast väntar Polen på söndag för Tre Kronor.

TT
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!