Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, uppvuxen i Southampton, fanns på plats på läktaren när laget i hans hjärta, Southampton FC, på fredagen tog sig till playoff-final om en plats i Premier League.
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, uppvuxen i Southampton, fanns på plats på läktaren när laget i hans hjärta, Southampton FC, på fredagen tog sig till playoff-final om en plats i Premier League. - Foto: Adam Davy/AP/TT

Southampton till final framför premiärministern

Southampton och Leeds, två anrika engelska fotbollsklubbar, gör upp om en plats i Premier League nästa säsong. Det står klart sedan Southampton vunnit fredagens semifinalretur mot West Bromwich med 3–1, efter att första mötet slutat 0–0.


En av dem som firade på läktaren var Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, som är uppvuxen i Southampton. Han fick se Adam Armstrong bli stor hjälte för hemmalaget genom att göra både 2–0 och 3–0 i den andra halvleken.

Cédric Kiprés reduceringsmål på tilläggstid hjälpte föga.

Leeds blev klart för playoffinalen, som spelas på Wembley den 26 maj, redan på torsdagen. Då körde man över Norwich med 4–0 efter att även det dubbelmötet inletts med en mållös match.

Både Southampton och Leeds åkte ur Premier League förra året.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!