TIN Ny Teknik minskade 1,6 procent i april - stora förändringar i Embracer

Inledningsvis skriver förvaltarna att rapportsäsongen har varit oförutsägbar, men att betydligt fler rapporter har varit positiva än negativa, vilket enligt förvaltarna följer mönstret från tidigare rapportsäsonger. Embracer meddelade tätt efter att de avslutat sin omstrukturering i mars att de har för avsikt att dela upp bolaget i tre delar – Asmodee, Coffee Stain and friends och Middle Earth and friends.

Dessutom presenterade Embracer att en ytterligare uppdelning av koncernen kommer att göras. Uppdelningen ter sig så att kvarvarande verksamheter kommer att delas i två ungefär lika stora delar.

Coffee Stain and friends kommer bestå av bolagets mindre spelstudios. Utöver det kommer samtliga mobilspel att hamna under DECA, Crazy Labs och Easybrain.

"Den affärsmässiga kopplingen mellan verksamheterna är inte så mycket operativ som dess karaktäristika: stort fokus på live ops, det vill säga att vårda existerande spel över lång tid samt en hög andel återkommande intäkter och gott kassaflöde."Nordic Semiconductors nämns som ett av de bolag som sticker ut mest bland innehaven under den gångna månaden. Bolaget meddelade i sin kvartalsrapport att de förväntar sig att omsättningen kommer att hamna 30 procent högre än snittprognosen på marknaden.

Nyheten bidrog till att aktien gick starkt efter rapporten. Förvaltarna nämner att marknadens starka reaktion på Nordic Semiconductors besked understryker att marknadssentimentet sedan tidigare är relativt nedtryckt.

Under månaden bidrog innehaven Embracer, Nordic Semiconductor och Novo Nordisk mest till fondens avkastning. På den andra sidan återfinns Nemetschek, Paradox Interactive och Chemometec, som haft en negativ påverkan under den gångna månaden.

De tre största innehaven var Novo Nordisk, Evolution och Surgical Science. Fondens största segment var mjukvara, hälsa och digitala varumärken med exponeringar om 39, 34 respektive 14 procent.