Celine Dion turné
Celine Dion har drabbats av en autoimmun sjukdom. Arkivbild. - Foto: Francois Mori/TT Nyhetsbyrån

Celine Dions sjukdom har förvärrats

Celine Dions syster Claudette säger att sångerskans sjukdomstillstånd har förvärrats. I en intervju med magasinet 7 Jours berättar Claudette Dion att systern "jobbar hårt", men inte längre har kontroll över sina muskler.


Är Celin Dion sjuk?

Tidigare i år ställde Celine Dion in sin världsturné eftersom hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, som ger ofrivilliga muskelsammandragningar.

Ingen vet om den 55-åriga sångerskan kommer att kunna stå på en scen igen.

— Det finns förstås i hennes och våra drömmar att hon ska kunna återvända till scenen, men i vilket tillstånd? Jag vet inte. Både stämbanden och hjärtat är muskler som påverkas av sjukdomen, säger Claudette Dion.

Enligt systern har en tredje syster, Lina, bott hos Celine Dion i Las Vegas och tagit hand om henne sedan hon gick ut offentligt med sjukdomen. 

Celine Dion har tre barn, 22-årige René-Charles och de 13-åriga tvillingarna Nelson och Eddy med sin avlidne make och manager René Angélil.

Finns det botemedel för Celin Dions sjukdom?

Systern betonar att Céline gör sitt allra bästa för att blir frisk från sjukdomen, men att det är omöjligt att ”hitta några mediciner som fungerar”.

Claudette säger att familjen fortfarande har hoppet uppe, och att det är viktigt i dessa svåra tider.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!