Taylor Swift
Taylor Swifts kravlista avslöjad – det vill hon ha till sin rider. - Foto: AP Photo/Frank Franklin II/TT Bild, AP Photo/Lewis Joly

Taylor Swifts krav i Stockholm – det ska finnas i ridern

I helgen gör Taylor Swift tre spelningar på ett utsålt Friends Arena. Konserterna är över tre timmar långa – och Taylor behöver energi för att orka. Därför har hon en lång kravlista till sin rider.


Det råder Taylor Swift-feber i Stockholm. I dagarna tre spelar den amerikanska superstjärnan på Friends Arena i Solna. Trycket på biljetterna har varit stenhårt, och alla kvällarna är nu utsålda. Flera hardcore fans, så kallade "Swifties", har köpt biljetter till varje spelning.

– Jag ska gå fredag, lördag och söndag så jag kommer troligen vara helt slut efter men det är värt det, säger Taylor Swift-fanet Tova Winbäck till SVT.

Fansen har något fantastiskt att se fram emot. Taylor Swifts The Eras Tour har hyllats internationellt. "Taylor Swift levererar helt fängslande tre och en halv timme av ren lycka", skrev den ansedda tidningen The Guardian om hennes spelning i Australien.

Att hålla igång på det sättet som Taylor Swift gör på scen – med sång och dans utöver det extraordinära – kräver sin kvinna. Och en hel del energi. Därför har Taylor Swift en lång lista på saker som hon kräver i sin så kallade rider, skriver Parade.

Taylor Swift-fans har redan börjat samlas utanför Friends Arena. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Stjärnornas krav i sin rider

I en rider finns allt det som en stjärna kan tänkas behöva innan, under och efter sin konsert. Några klassiska rider-krav från internationella stjärnor är:

När Kanye West var i Australien var ett måste i hans rider importerade Versace-handdukar. Och om en privatchaufför skulle köra honom mer än 100 meter så var chauffören tvungen att bära kläder i 100 procent bomull. Syntetiska material var totalt förbjudna.

Kanye West. Bildkälla: AP Photo/Evan Agostini/TT Bild

När Van Halen åkte på världsturné 1982 ville de ha det kulörta chokladgodiset M & M:s – men alla brunfärgade godisar var tvungna att plockas bort.

Van Halens krav till sin rider är legendariska. Bildkälla: SvD/TT Bild

Under sina glansdagar krävde P Diddy 204 stycken handdukar, 20 stycken tvålar, två flaskor Hennessy, två flaskor Santa Margherita Pinot Grigio, två flaskor Veuve Clicquot, en flaska Dom Perignon och en flaska Grey Goose.

Tidigare har Nyheter24 även skrivit om vad superstjärnor som Kendall Jenner, Kylie Jenner, Cardi B och Victoria Beckham kräver på sina hotellrum innan de ska checka in. 

LÄS MER: Det kräver kändisarna i sina hotellrum – vit fisk och ett träd

Anne Hathaway krävde bonsaiträd som skulle hålla vägglöss borta, medans Jennifer Lopez ville ha badkaret fyllt med Evian-vatten.  

Anne Hathaway. Bildkälla: Stella Pictures.

Taylor Swift och hennes rider – det vill hon ha

I jämförelse med stjärnorna ovan är Taylors krav ganska blygsamma. Hennes riderkrav för turnén The Fearless Tour 2009-2010 dominerades nämligen av snacks, godis, läsk och glass. 

Taylor Swift uppträder år 2008. Bildkälla: AP Photo/Peter Kramer/TT Bild

Taylor Swifts krav för ridern för The Fearless Tour

1 flaska Kemps Quart chokladmjölk med 2% fett
1 flaska Welch’s vindruvsjuice
1 påse Tostitos Tortilla Chips
1 litet paket smör (!)
1 "hot sauce" från märket Pace (mild)
1 påse riven cheddarost från märket Kraft
1 påse jordgubbsremmar från märket Twizzlers
3 lådor av Krafts macaroni and cheese
1 burk Ben & Jerry’s Chocolate Chip Cookie Dough Ice Cream
1 burk Ben & Jerry’s Chocolate Brownie Frozen Yogurt
1 påse micropopcorn (med smörsmak)
1 sexpack av Diet Pepsi
Red Bull

Taylor Swifts krav till sin rider under The Eras Tour år 2024 – 100 flaskor Champagne

Sedan dess har Taylors krav uppdaterats något – och trots att glassen och mac 'n' cheesen består så har det även adderats en del saker...

Taylor Swift under The Eras Tour. Här i Paris den 9 maj. Bildkälla: AP Photo/Lewis Joly/TT Bild

Till The Eras Tour, alltså den turné som Taylor nu befinner sig på, så har Taylor följande krav, uppger BNN Breaking, via VNE Express.

  • Hundratals flaskor av Champagne och vin
  • Ben & Jerrys glass
  • Ett omklädningsrum strösslat med Swarowski-kristaller
  • Flera platser där hon kan vila ut
  • Macaroni and cheese
  • Red Bull
  • Ett sortiment av färska blommor

Utöver det så vill Taylor ha flera olika drycker från den amerikanska kedjan Starbucks levererade till sitt rum klockan 11.00. 

Hennes beställningar på Starbucks är:

Iced Americano
Grande ICED Caramel Latte med 2 Sweet-N-Lows
1 skiva pumpabröd

Inte illa! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!