Adam Aamann är det senaste tillskottet i "Trädgårdstider".
Adam Aamann är det senaste tillskottet i "Trädgårdstider". - Foto: Christoffer Lomfors/SVT och Skärmavbild/SVT/Trädgårdstider

Trädgårdstider-Malins ärliga ord om Adam Aamann

Adam Aamann är det senaste tillskottet i programledarkvartetten i "Trädgårdstider". För Nyheter24 avslöjar Malin Persson hur det varit att välkomna den danske kocken in i gänget.


När "Trädgårdstider" såg dagens ljus för första gången var året 2009 och programledarkvartetten bestod av Marie och Gustav Mandelmann, Tareq Taylor och Pernilla Månsson Colt

Mycket har hänt sedan dess. Programmet, som till en början sändes i SV2, visas nu i SVT1 och Månsson Colt har fått nya kollegor.

År 2010 klev John Taylor in i programmet och fem år senare anslöt Malin Persson till gruppen. Förra året meddelade Tareq att han gjort sin sista säsong och det visade sig kort därefter att hans ersättare skulle bli den danske kocken Adam Aamann

– Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra. Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna, sa Tareq i ett pressmeddelande inför att han skulle lämna. 

Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider i SVT

Adam Aamann. Foto: Christoffer Lomfors/SVT

Trädgårdstider-Malin väcker starka reaktioner med sitt tips

Adam Aamann: "Ska ge tittarna aha-upplevelser"

I en intervju med Hemmets Journal har Adam Aamann berättat om hur han tänker kring matlagandet i "Trädgårdstider". 

– Jag vill att min matlagning ska ge tittarna aha-upplevelser. De ska få inspiration till att laga mat på ett nytt sätt. Samtidigt får det inte vara för komplicerat utan alla ska kunna laga efter mina recept. Det viktiga är att det ska se extremt aptitligt ut. Det ska gärna börja kurra i magen hos tittarna, säger han till tidningen.

Malin Persson om Adam Aamann: "En hejare på att odla"

Men hur har det då varit för övriga programledare att välkomna en ny kock in i gänget? Nyheter24 frågade Malin Persson. 

– Det har varit fantastisk kul att få in Adam i programmet. Han sprider mycket positivitet, är en hejare på att odla och sen lagar han supergod mat, säger hon och fortsätter:

– Att man sen lär sig ett och annat ord på danska är ett pluspoäng! 

Malin Persson avslöjar: Det får du inte se i "Trädgårdstider"

Foto: Niklas Forshell/SVT

Umgås ni som medverkar i programmet även utanför inspelningarna?

– Vi ses och hörs då och då.

Trädgårdstider anmält: "Victoria Skoglund måste stoppas"

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!