Toppformen håller i sig för Maja Stark.
Toppformen håller i sig för Maja Stark. - Foto: Eric Gay/Henrik Montgomery/TT

Miljonregn över Maja Stark efter ny andraplats

Toppformen håller i sig för Maja Stark. Den svenska golfstjärnan slutade tvåa i LPGA-tourtävlingen på Wilshire Country Club i Los Angeles och belönades med drygt 3,7 miljoner kronor i prispengar.


Den enda som blev för svår denna gång var australiensiskan Hannah Green. Green vann tävlingen på Wilshire Country Club även förra året.

24-åriga Maja Starks andraplacering kommer direkt inpå förra helgens andraplacering på Chevron Championship i Texas, som var hennes bästa majorresultat hittills i karriären.

— Jag är mycket stolt över mitt spel. Jag fick till en hel del goda slag även om nerverna tog över för en stund. Men jag hade förmåga att komma tillbaka och det kändes bra, säger Stark och beskriver det hela som en övning i tålamod.

Maja Stark kvar i toppstriden

Maja Stark i jämn toppstrid inför sista rundan

Maja Stark närmar sig OS

Stark gjorde fem birdies på den avslutande rundan, fyra av dem på de sex sista hålen. Tyvärr blev det två bogeys också för Stark, som slutade tre slag bakom Hannah Green.

Redan inför tävlingen i Los Angeles hade Maja Stark klättrat till 28:e plats på världsrankningen, bäst av alla svenskor. Den senaste framgången kommer ge Stark ytterligare en rejäl skjuts på rankningen – och tar henne allt närmare en av de två svenska OS-platserna i Paris i sommar.

På LPGA-tourens totalställning "Race to CME Globe" ligger Maja Stark fyra. Nelly Korda, som vilade den gångna veckan, leder i överlägsen stil efter sina fem raka segrar. Före Stark finns också Lydia Ko och Hannah Green.

Madelene Sagström spelade bäst av alla på den sista rundan i Los Angeles, 65 slag, och klättrade till en delad åttondeplats.

Allt om Ludvig Åberg: Flickvän, familj och längd

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!