Marcus Noterius vill inte programleda "Nyhetsmorgon" i TV4.
Marcus Noterius vill inte programleda "Nyhetsmorgon" i TV4. - Foto: Skärmavbild/TV4/Nyhetsmorgon och Fredrik Sandberg/TT

Därför vill inte Marcus Noterius leda "Nyhetsmorgon"

Marcus Noterius har, som flygande reporter i "Nyhetsmorgon", blivit en uppskattad tv-profil. Men att leda TV4-programmet är inte aktuellt – även om han fått frågan flera gånger, enligt Expressen.


Frisör, lokförare, soldat och backhoppare. Det är några av de många yrken och uppdrag som Marcus Noterius provat på i TV4:s "Nyhetsmorgon" genom åren.

Och som flygande reporter i ett av kanalens flaggskeppsprogram har han sannerligen blivit folkkär ute i stugorna.

Allt om Marcus Noterius: Fru, barn och sjukdom

Marcus Noterius var med i Sveriges mästerkock VIP

Marcus Noterius popularitet blev inte mindre när han klev in i "Sveriges mästerkock VIP" häromveckan och golvade tittarna med sin charm.

Det var dock inte givet att han skulle ställa upp. 

– Jag funderade ganska länge eftersom jag var tveksam till om mina matlagningskunskaper räcker till, har Noterius, som fick lämna tävlingen redan i andra avsnittet, sagt till Godare tidigare. 

Tittarna rasar efter tårarna i TV4: "Det blev fel"

Marcus Noterius. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Marcus Noterius blodiga olycka i TV4:s direktsändning

Marcus Noterius vill inte programleda Nyhetsmorgon

Men "Sveriges mästerkock VIP" är inte det enda programmet som Marcus Noterius tillfrågats att medverka i. I en intervju med Expressen avslöjar han nämligen att han fått frågan om att vara programledare i "Nyhetsmorgon" – vid fler än ett tillfälle. 

Men varje gång har Noterius tackat nej. 

– Det har väl lite grann att göra med mina barn. Jag har velat vara nära dem under deras uppväxt här i Östersund, säger han till tidningen och konstaterar att han trivs som flygande reporter: 

– Jag tycker om den här rollen jag har. Det är kul att vara här uppe och få göra de här ”Nyhetsmorgon”-grejerna på torsdagar. Att planera det. 

Marcus Noterius tuffa morgon i TV4:s direktsändning

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!