Telenor ska stoppa så kallad "fulstreaming".
Telenor ska stoppa så kallad "fulstreaming". - Foto: Pexels och Lise Åserud/NTB/TT

6 streamingtjänster blockeras för Telenors kunder

Telenor ska blockera tillgången till gratisbaserade streamingtjänster för samtliga kunder. Detta enligt ett nytt krav från Patent- och marknadsdomstolen.


I dag har de flesta en eller flera streamingtjänster som de betalar för och därmed får tillgång till ett bibliotek av tv-serier, filmer och sportsändningar.

Men det finns också webbsidor där man otillåtet kan streama upphovsrättsskyddade filmer och tv-serier gratis. För Telenors kunder kommer det inte längre att vara möjligt.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

Foto: Caisa Rasmussen/TT

Netflix krossade förväntningarna

Telenor stoppar fulstreaming

I ett beslut från Patent- och marknadsdomstolen kräver man nämligen att Telenor blockerar dessa gratisbaserade streamingtjänster.

– Upphovsrättshavare har rätt att begära att en internetleverantör blockerar webbsidor som i huvudsak förmedlar innehåll i strid med upphovsrätten. Vi har redan sådana beslut på plats för andra olagliga tjänster och nu kom alltså ett ytterligare beslut, säger Boel Bengtsson, pressansvarig vid Telenor Sverige, till Sweclockers

Företaget har alltså bestämt sig för att följa kravet och därmed undviker de också att tvingas betala vite på en halv miljon kronor. 

Därför kommer du inte åt alla filmer och tv-serier på Disney+

Foto: Bertil Ericson/TT

Tjänsterna som blockeras för Telenors kunder

Det aktuella domstolsbeslutet omfattar sex streamingtjänster, vilka tidigare bytt domännamn för att kringgå blockeringar. Men enligt Dagens Industri är huvudnamnen på tjänsterna som nu blockeras: Lookmovie, 1337x, YTS, Hdfilmer, Myflixer och EZTV.

Netflix-hacket du måste känna till för att maximera upplevelsen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!