I en intervju berättar nu Zlatan om livet efter karriären.
I en intervju berättar nu Zlatan om livet efter karriären. - Foto: Stella Pictures

Zlatans avslöjande om privatlivet med Helena: "För min skull"

Det har snart gått ett år sedan Zlatan Ibrahimovic hängde upp skorna och avslutade spelarkarriären. Numera är han rådgivare åt AC Milan, utöver livet som pappa och make.


Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna och innehar målrekordet i det svenska herrlandslaget. Därtill har han vunnit en mängd olika liga- och cuptitlar i klubbarna han representerade: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain och Manchester United.

Den 4 juni 2023 kom dock beskedet säkerligen många bävade inför, men som många samtidigt visste var nära förestående: Zlatan avslutade spelarkarriären. 

Kända profilen slår tillbaka efter kritiken mot Helena Seger: "Ingen lyxhustru"

Den 4 juni 2023 tackades Zlatan Ibrahimovic av på San Siro av både AC Milan och supportrarna. Foto: Stella Pictures

Zlatan Ibrahimovics roll i AC Milan: "Väldigt viktigt"

Numera är Ibrahimovic rådgivare åt företaget RedBird som äger hans gamla klubb AC Milan. Samtidigt har han en aktiv roll i såväl den sportsliga som den kommersiella verksamheten i klubben.

– Det här är inte ett beslut jag tar lätt på. Det är väldigt viktigt och personligt för mig och min familj. Jag har tänkt länge och mycket på det första steget i min karriär utanför fotboll, sa han på en presskonferens i slutet på 2023.

Zlatan om Helena Seger: "Hon gav upp sin karriär"

Snart ett år in i sitt nya liv har också en ny verklighet tagit form, något han berättar i en intervju hos Youtube-programmet #ABtalks.

Tillsammans med partnern sedan över 20 år, Helena Seger, balanserar han nu sitt jobb i AC Milan med livet som pappa och make.

– Hon gav upp sin karriär för min skull. Föreställ dig att du ger upp allt för en annan person. Dina drömmar, saker du vill uppnå, dina mål. Jag är väldigt tacksam att jag har henne, säger Ibrahimovic.

Framgången till ett långt förhållande makarna emellan tror Zlatan har att göra med att de försöker leva ett så normalt liv som möjligt.

– Jag tror att nyckeln är att vi försöker leva så normalt som möjligt. Folk kanske tror att vi lever ett lyxliv, men jag kan berätta: hon tvättar, lagar mat. Det enda är att vi har en städare som hjälper till. Man kan inte ha ett för stort ego i en relation, man kan inte tro att man står över den andra. Det behöver vara 50/50.

Så träffades Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic: "Han blev triggad"

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger tittar på tennisfinalen i Franska öppna 2023. Foto: Stella Pictures

Zlatan Ibrahimovic kör barnen till skolan

Tillsammans har Zlatan och Helena barnen Maximilian och Vincent. I intervjun berättar han att det också är han som kör dem till skolan, hämtar från träningar och hjälper till med läxorna. 

Han avslöjar dessutom att när familjen bodde i Los Angeles, då Zlatan spelade för den amerikanska klubben Los Angeles Galaxy, var hans sönder de enda som cyklade till skolan.

– I hela skolan var mina barn de enda som cyklade till skolan. De andra hade barnflickor som lämnade och hämtade, eller chaufförer. Sådana är inte vi, säger han.

Allt om Maximilian Ibrahimovic: Zlatan, Hammarby och Milan

Vincent Ibrahimovic (t.v) spelar i det svenska P08-landslaget. Maximilian (t.h) tillhör AC Milans U18-lag. Foto: Jessica Gow/TT & Stella Pictures

Allt om Vincent Ibrahimovic: Ålder, pappan och fotbollen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!